Skip links
#rescuezeeland

Jonkman Opleidingen

Een bhv-cursus volgen is één ding. Maar om je kennis en vaardigheden vervolgens ook op peil te houden en in noodsituaties adequaat te kunnen opereren, is regelmatig herhalen en oefenen noodzakelijk. Dat komt door de manier waarop ons brein werkt; om iets nieuws te leren, moeten we de stof blijven herhalen en oefenen totdat er in onze hersenen blijvende, stevige verbindingen zijn gemaakt. Hiervoor geldt: ‘Iets wat je niet vaak doet, doe je vaak niet goed’.

Wanneer je meemaakt dat iemand een hartstilstand krijgt, moet je direct in actie komen. Elke minuut dat er geen hulp wordt geboden, daalt de overlevingskans van het slachtoffer met 10%. Tijdens een BHV cursus leer je hoe je moet reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Ook krijg je uitleg over hoe je een hartstilstand herkent en hoe je hulpdiensten inschakelt.

Bij Jonkman Opleiding maken we je bewust van de risico’s en hoe je hier het beste op kan anticiperen. De cursus in het gloednieuwe trainingscentrum is een belevenis. Zo kan er in een keer iemand flauw vallen tijdens de les tussen de stoelen in onze bioscoopzaal of kan het opeens gaan roken in een kantoortje. Wat kan je als bedrijfshulpverlener dan doen?

Regelmatig herhalen en oefenen vergroot de kans dat je kennis blijft hangen. En dat je daadwerkelijk adequaat optreedt als het er echt om gaat; óók tijdens noodsituaties.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies