Skip links
#rescuevlissingen

Stichting Dierenwelzijn Walcheren

Stichting Dierenwelzijn Walcheren zet zich in voor een beter dierenwelzijn in de provincie Zeeland. De stichting is opgericht nadat de gemeente Vlissingen besloot geen subsidie te geven aan dieren noodhulp transport. Sinds de oprichting in 2020 zijn we met ons team van 70 vrijwilligers 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar voor dieren in nood. Het werkgebied reikt de eilanden Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland.

Dierenambulances
De dierenambulances van Stichting Dierenwelzijn Walcheren worden dagelijks ingezet om dieren in nood te helpen. Aan boord bevinden zich allerlei hulpmiddelen om een dier te vangen, behandelen en te vervoeren. Met onze dierenambulances rijden wij 24/7 voor alle dieren die hulp nodig hebben. Zowel hulpbehoevende inheemse dieren, als huisdieren met en zonder eigenaar. Ook overleden huisdieren halen wij op om ze te herenigen met hun eigenaren

Taxiritten
Wij rijden voor dieren met een eigenaar, die zelf niet de middelen hebben om naar bijvoorbeeld de dierenarts of kliniek (binnen en buitenland) te gaan. Met 3 mensen aan boord kunnen we ook tijdens de rit het dier in de gaten houden.
Zoek- en Vangteam (SAR)
10% van de meldingen gaat over vermiste huisdieren. Eigenaren kunnen onze inzet aanvragen en afhankelijk van diersoort bepalen wij wat de beste methode is om te helpen. Bij honden gaan we direct op pad met zoveel mogelijk mensen. Bij vermiste katten, gaan we eerst buurtonderzoek doen. Vangkooien, warmtebeeldcamera, verrekijkers en nog meer technische hulpmiddelen hebben wij tot onze beschikking.

Overige taken
Dierenvoedselbank
Dit onderdeel van de stichting zorgt voor het welzijn van dieren van mensen die in een financieel lastige periode zijn gekomen. Wij, dierenliefhebbers, weten als geen ander dat een dier niet alleen een kostenpost is, maar heel vaak ook het (misschien wel enige) maatje van de eigenaar. In extreme gevallen is het dier zelfs verantwoordelijk om een mens uit een isolement te houden.Wij ondersteunen met diervoer, informatie en indien mogelijk, korting op medische ingrepen.

Opvang
Dierenwelzijn Walcheren heeft een kleinschalige opvang voor moederloze kittens en konijnen. Deze worden vaak gevonden als zwervende of gedumpte dieren. Wij zorgen dat ze gezond opgroeien zodat ze geadopteerd kunnen worden

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website gebruikt cookies