Skip links
#rescuezeeland

Raven Display Team (UK)

Naast de vele spectaculaire hulpverleningsdemonstraties hebben we traditiegetrouw weer een vliegteam weten te strikken. In 2018 kon u genieten van het Britse aerobatic display team “Global Stars”. Deze editie mogen we het Britse Team Raven verwelkomen! Zij vlogen in 2016 ook bij Rescue.

Het stukje vliegshow maakt Rescue Zeeland, ondanks dat het niets met hulpverlening te maken heeft, tot een zeer divers en uniek evenement binnen Nederland!

Team Raven

Het team is opgericht in 2014 na opheffing van twee Britse vliegteams (Team Viper en Team Osprey). De overgebleven (ervaren) vliegers en techneuten kwamen in 2013 op het idee om een nieuw display team op te richten. Binnen een jaar werd het idee werkelijkheid en was de oprichting een feit. Inmiddels vliegt het team op vele airshows in binnen- en buitenland.

Propellervliegtuigen

Het team vliegt met maar liefst zes propellervliegtuigen van het type Van’s RV-8. Het aluminium frame, de speedpropellers en de 180pk sterke motoren maken de vliegtuigen zeer geschikt voor aerobatic vliegen.

Spectaculaire show

Op woensdag 9 augustus zal Team Raven jou gedurende +-12 minuten voorzien van een wervelende show.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies