Skip links
#rescuezeeland

Stichting Strandexploitatie Veere

De Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) beheert, exploiteert en bewaakt de stranden van de gemeente Veere gelegen tussen Dishoek en Vrouwenpolder, inclusief het Veersemeerstrandje en in het hoogseizoen Neeltje Jans. Met ingang van 2019 beheert en bewaakt de SSV ook de Vlissingse stranden. De SSV beheert tevens de duinovergangen, en voert klein onderhoud uit.

Het beheer richt zich met name op het onderhoud van de stranden, zoals het verwijderen van zeeafval, zwerfafval, het legen van de afvalbakken. Tevens worden grote delen van de stranden voor het seizoen geëgaliseerd, zodat voorzieningen als loopplanken, afvalbakken, toiletten, douches, speeltoestellen en badposten geplaatst kunnen worden. De SSV is ook verantwoordelijk voor de exploitatie van het strand in de gemeente Veere. Dit houdt in dat strand wordt verhuurd ten behoeve van het plaatsen van strandcabines, slaaphuisjes of strandpaviljoens.

Tijdens het strandseizoen bewaakt de SSV de stranden. Vanuit de verschillende badposten is er in het hoogseizoen tussen 10.00 en 18.00 uur toezicht op de badgasten door gediplomeerde strandwachten. Van mei tot het hoogseizoen en de laatste weekeinden van september is er in de weekeinden toezicht aanwezig van 12.00 tot 17.00 uur.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies