Skip links

ANWB Medical Air Assistance Waddeneilanden aanwezig op Rescue Vlissingen

09-04-2022

VLISSINGEN – De organisatie van Rescue Vlissingen is in volle gang. Nog nooit eerder vertoont zal dit jaar tijdens het evenement de ANWB Medical Air Assistance (PH-HOW) Airbus Helicopter H145 aanwezig zijn. Deze airbus staat ook wel bekend als de Waddeneilanden ambulance.  

De H145 helikopter is een 2-motorige helikopter die wordt ingezet als ambulancehelikopter voor het patiënttransport vanaf de Waddeneilanden. Doordat de H145 over een ruime cabine beschikt, kunnen ook familieleden meegenomen worden. De cabine heeft een compleet medisch interieur, vergelijkbaar met een rijdende ambulance. Dit maakt deze helikopter uitermate geschikt voor de ambulancezorg in de lucht.

Woordvoerder Dennis Castel: “We zijn blij vandaag te mogen melden dat de Waddeneiland helikopter van de ANWB te zien zal zijn tijdens Rescue Vlissingen. Dit geeft maar weer aan hoe uniek ons evenement is. De helikopter stond al enige tijd op het “verlanglijstje” van de organisatie. In 2018 is het helaas niet gelukt maar dit keer zal de airbus te zien zijn op woensdag 17 augustus”.

Deze website gebruikt cookies