Skip links

Chinook helikopter Koninklijke Luchtmacht hoofdact tijdens Rescue Vlissingen

02-07-2018

VLISSINGEN – Nog circa één maand te gaan en dan barst het spektakel op hét grootste hulpverleningsevenement van Nederland los. Aan het spectaculaire programma van die dag, op woensdag 15 augustus, wordt nu ook een demonstratie met een Chinook CH-47 transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht toegevoegd.
Tijdens Rescue Vlissingen is deze demonstratie nog nooit vertoond en zal, op zijn zachts gezegd, spectaculair worden. De helikopter zal een  blusdemonstratie verzorgen met een zogeheten “bambi bucket” waarin hijcirca 10 duizend liter water kan vervoeren. Deze blusmethode wordt regelmatig toegepast bij natuurbrandbestrijding waarbij Defensie samenwerkt met civiele instanties.

De CH-47 Chinook is een middelzware transporthelikopter. De helikopter met de karakteristieke tandemrotor is uitermate geschikt voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand en andere voorraden naar het slagveld. Het toestel staat inmiddels wereldwijd bekend als multifunctioneel militair werkpaard.

Woordvoerder van de organisatie, Dennis Castel; “Het is fantastisch vandaag te mogen melden dat de Chinook naar Rescue Vlissingen komt. Na lang lobbyen is het de organisatie gelukt deze bijzondere demonstratie aan het programma toe te mogen voegen. Het is in het verleden van ons evenement nog nooit vertoond én laat de bezoekers zien waartoe de Koninklijke Luchtmacht in het kader van nationale operaties toe in staat is. ”

Dertien Chinooks zijn ingedeeld bij het 298 Squadron van het Defensie Helikopter Commando (DHC) op Vliegbasis Gilze-Rijen. De overige 4 zijn ingedeeld bij het 302 Squadron op Fort Hood in de Verenigde Staten ten behoeve van opleidingen en rainingen met de Luchtmobiele Brigade.

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies