Skip links

Programma Rescue Zeeland 2022

#rescuezeeland

Bekijk wat er speelt tijdens Rescue 2022.

De officiele opening van Rescue Vlissingen 2022 zal verzorgd worden door Erik van Merrienboer, burgemeester van Terneuzen en de nieuwe voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ)

Vlootschouw: De meeste van de deelnemende vaartuigen laten zich zien aan het publiek voor de boulevard.

Tijdens deze demonstratie laten we zien dat sleepboten zijn uitgerust met waterkanonnen om branden te blussen vanaf het water. Hier laten ze zien hoe krachtig de waterkannonnen zijn.

In deze demonstratie laten we een uniek vervoersmiddel zien voor patiënten die ambulancezorg nodig hebben en zich bevinden op één van de Friese Waddeneilanden: de ambulancehelikopter. Deze wordt ingezet voor het vervoer naar een ziekenhuis op het vaste land. De bemanning bestaat uit een piloot, ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige. U ziet een samenwerking tussen de KNRM met een kusthulpvoertuig, een ambulanceteam en de ambulancehelikopter aan de Zeeuwse kust.

Lancering van de Kurt Carlsen. De Kurt Carlsen is een historische reddingsboot. Deze wordt met behulp van een historische trekker gelanceerd in de zee. Je kan dit van dichtbij bekijken op het Badstrand.

In deze demonstratie is er een loods overboord gevallen. Het Loodswezen heeft zelf professionele bemanning en middelen om de loods uit het water te halen. Eenmaal de loods uit het water blijkt dat hij onderkoelingsverschijnselen heeft en moet geëvacueerd worden met een helikopter.

Er is een olievlek geconstateerd in de Sardijngeul. De Kustwacht Arca en de Scheldestroom zijn gespecialiseerd in het opruimen van olie in het water.

Tijdens deze demonstratie laten ze hier zien hoe ze de olie bestrijden met behulp van een veegarmen en een oliescherm. Het kustwachtvliegtuig heeft waarnemers aan boord. Zij kunnen vanuit de lucht een goed beeld geven aan de vaartuigen hoe groot de olievlek is.

Na een tochtje op de Westerschelde zal de Kurt Carlsen terugkeren op het Badstrand.

Na een verkeersongeval kan elke minuut tellen. De hulpverlening kan het verschil maken tussen leven en dood. Samenwerking is hierbij een cruciale factor. In deze demonstratie laten de hulpverleners van brandweer, ambulance en traumahelikopter zien hoe die samenwerking eruit ziet. Zij laten zien dat ze alles op alles zetten om de best mogelijke zorg te verlenen aan slachtoffers.

Tijdens deze demonstratie is er iemand gewond geraakt op de Kustwacht Visarend. De KNRM brengt ambulancepersoneel aan boord. De verwondingen zijn zo ernstig dat er een medic aan boord wordt gebracht met behulp van een helikopter. De gewonde wordt van boord gehaald door de helikopter en naar het ziekenhuis gebracht.

De organisatie van Rescue Vlissingen is op dit moment nog bezig met invulling van dit programmaonderdeel. Bekijk later meer.

De organisatie van Rescue Vlissingen is op dit moment nog bezig met invulling van dit programmaonderdeel. Bekijk later meer.

Er is brand uitgebroken aan boord van de loodsboot. Sleepboten koelen de huid van het schip met behulp van de waterkanonnen.

Een MIRG team is gespecialiseerd in het bestrijden van brand aan boord van schepen. Zij worden met een helikopter op de loodsboot gehoist om de bemanning te helpen met blussen.

De NH90 helikopter van de Belgische Luchtmacht uit Koksijde zal tijdens Rescue Vlissingen een zogeheten Search and Rescue demonstratie verzorgen in samenwerking met de aanwezige diensten op het water.

Tijdens deze demonstratie is er een man over boord geslagen van de Kustwacht Visarend. De persoon is vermist. Er wordt direct een zoekactie op touw gezet met reddingsboten en een helikopter. Gelukkig wordt het slachtoffer snel gevonden en uit het water gehaald door de helikopter.

Lancering van de Kurt Carlsen. De Kurt Carlsen is een historische reddingsboot. Deze wordt met behulp van een historische trekker gelanceerd in de zee. Je kan dit van dichtbij bekijken op het Badstrand.

De deelnemende vaartuigen nemen afscheid van het publiek.

Met een druk programma achter de rug zullen alle helikopters nog een keer langs de boulevard vliegen om afscheid te nemen van onze bezoekers.

De organisatie wil alle deelnemers bedanken voor wederom een fantastische editie en wenst alle bezoekers een veilig thuis.

Deze website gebruikt cookies