Skip links

Rescue Vlissingen 2018

#rescuevlissingen

Ruim 100.000 bezoekers hebben op woensdag 15 augustus genoten van de Rescue Vlissingen ooit!
Met ruim 180 deelnemende organisaties uit zes landen was het programma bomvol. Een resultaat van anderhalf jaar aan succesvolle voorbereiding.

De 11e editie van Rescue Vlissingen was wederom een groot succes! Met 180 hulpverleningsorganisaties uit zes landen kon het massaal toegestroomde publiek ook nu weer kennismaken met hulpverlening in de breedste zin van het woord.

Zo konden bezoekers genieten van een grootse static show met honderden hulpverleningsvoertuigen van de Brandweer, Politie, Ambulancedienst, Defensie, Rijkswaterstaat en vele andere organisaties. De splinternieuwe Lamborghini Huracan van de Italiaanse verkeerspolitie uit Bologna was daarbij één van de eyecatchers. Zij waren voor de tweede keer aanwezig.

 

Defensieplein

Een andere publiekstrekker op het terrein was het defensieplein waar het publiek uitgebreid kon kennismaken met eenheden van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Zo konden bezoekers bijvoorbeeld plaatsnemen in de cockpit van een levensechte F16, kennismaken met de CBRN Respons Eenheid of plaatsnemen in een van de grote blusvoertuigen van de Koninklijke Landmacht en Luchtmacht. Voor de jongere bezoeker was er o.a. een stormbaan opgetuigd. Verder werd er uitgebreid voorlichting gegeven over carrièremogelijkheden bij Defensie.

Tot slot was ook de Belgische Defensie weer vertegenwoordigt. Hier konden bezoekers, jong en oud, hun grenzen verleggen op een klimtoren met parasprong.

Multidisciplinaire demonstratie

Een inmiddels vaste waarde in het programma is de multidisciplinaire demonstratie. Een groots opgezette demo waarbij de samenwerking en werkwijze van de diverse hulpverleningsdiensten werd vertoond. Onder begeleiding van een spreker werden de bezoekers stap voor stap door een gesimuleerd ongeval geleid. Deze keer was er gekozen voor een ongeval met een groot aantal slachtoffers in de vorm van een verongelukte touringcar. Hierbij werd o.a. de Brandweer, Ambulancedienst, het Mobiel Medisch Team en het Nederlandse Rode Kruis ingezet.

Spektakel in de lucht

In het Zeeuwse luchtruim voor de Vlissingse boulevards was het ook deze editie weer een komen en gaan van vliegende deelnemers. De blusdemonstratie met een Chinook helikopter van de Koninklijke Luchtmacht en de internationale Search and Rescue demonstratie door de KNRM, Deutsche Marine en de Belgische Luchtcomponent waren zeer bijzonder en spectaculair. Nieuw was de deelname van Bristow Helicopters, die zorg dragen voor de Search & Rescue langs de Britse kust.

Buitenom de hulpverleningsdemonstraties was er zoals iedere editie ook weer een spectaculaire vliegdemonstratie te zien van het Britse Aerobatic Display Team “The Blades”! Tussendoor kon het publiek vijf van de zeven deelnemende helikopters van dichtbij bekijken op het speciaal hiervoor ingerichte heliveld. Daar waren de  politiehelikopter “ZULU” en de enorme Seaking Mk. 41 helikopter van de Deutsche Marine grote publiekstrekkers.

 

Activiteiten

Zien en beleven zijn essentiële onderdelen van Rescue Vlissingen. Dit om onze bezoekers beter bewust laat worden van het “zware” werk van een hulpverlener. Het maakt een bezoek aan Rescue compleet. Zo kwam jong en oud weer aan hun trekken door deel te nemen aan de vele activiteiten. Men kon op de foto in hulpverleningskleding, reanimeren, een infuus leren prikken, varen met een marineschip in de vaarsimulator, een brandje blussen, meevaren met de reddingboten van de KNRM, een rondvaart doen door het demogebied etc.

Editie 2020

Eind januari wordt de datum voor Rescue Vlissingen 2020 bekendgemaakt. We hopen u dan allemaal weer te zien op de boulevard van Vlissingen!

Deelnemers Rescue Vlissingen 2018

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies