Skip links

Rescue Vlissingen 2000

#rescuevlissingen

De derde editie van Rescue Vlissingen was met ruim 20.000 bezoekers weer zeer succesvol! Zoals iedere editie stond de hele dag weer in het teken van hulpverlening in de breedste zin van het woord. Bezoekers konden kennismaken met de vele aanwezige instanties en daarmee een kijkje in de “keuken” nemen..

De opening
Omstreeks 12.00 uur werd Rescue Vlissingen officieel geopend door parachutisten van het Korps Mariniers met aansluitend een Search and Rescue demonstratie door de Belgische Luchtcomponent in samenwerking met de Mijnenjager Hr.Ms.Hellevoetsluis van de Koninklijke Marine. Tevens vormde deze demonstratie ook de officiele opening van het maritieme festival Small Sail dat in hetzelfde weekend plaatsvond.

Genoeg te zien!
Verdeeld over de gehele dag waren er weer vele demonstraties waaronder; een arrestatie van een verdachte door de Koninklijke Marechaussee, een flyby door een P-3 Orion patrouillevliegtuig van de Marine Luchtvaartdienst en een blusdemonstratie door een voertuig van de Vliegbasis Woensdrecht. Naast de demonstraties konden bezoekers langs de vele informatiestands de verschillende instanties en de bijbehorende static show lopen.
Een bijzondere deelnemer aan de static show was een oude stoomspuit van de Stichting Historisch Brandweermaterieel, die voortgetrokken werd door twee paarden. Hiermee werd nog eens duidelijk gemaakt hoe de Brandweer vroeger haar taak uitvoerde in vergelijking tot nu.Blusdemonstratie tijdens Rescue Vlissingen 2002

Doen
Naast het bekijken van de demonstraties waren er ook diversen activiteiten georganiseerd. Zo konden bezoekers meevaren met reddingsvletten en kon er bij de Brandweer een beginnende brand geblust worden. Voor wie dit nog niet genoeg vond waren er rondritten met een YPR rupsvoertuig van de Koninklijke Marechaussee en een hindernisbaan van het Korps Nationale Reserve, een onderdeel van de Koninklijke Landmacht.

Afsluiting
Omstreeks 20.00 uur werd Rescue Vlissingen officieel afgesloten d.m.v. een SAR demonstratie door NHV helikopters (B) in samenwerking met de KNRM + een grootste vlootschouw voor de Boulevards.

Deelnemers Rescue Vlissingen 2000

DEELNEMERSLIJST EDITIE 2000

Aeroclub Zeeland
Ansul Brandbeveiliging
Belgische Luchtcomponent (40e Smaldeel Heli Koksijde) (B)
Brandweer Oefen en Trainingscentrum Vliegbasis Woensdrecht (OKLU)
Brandweer Stadsgewest Vlissingen-Middelburg
De Brandweerwinkel
Distel Services IJmuiden
Douane
GGD Zeeland
Jeugdbrandweer Vlissingen
KLPD Waterpolitie
KNRM Breskens
Koninklijke Marechaussee
Koninklijke Marine (Korps Mariniers & 320 squadron)
Korps Nationale Reserve (A-cie 30 Natresbataljon)
Maritiem Trainingscentrum Rotterdam
Medtronic Physio-Control
Multraship Towage & Salvage
Nederlands Loodswezen (regio Scheldemonden)
Nederlandse Kustwacht
Nederlandse Rode Kruis (afdeling Vlissingen)
Noordzee Helikopters Vlaanderen (B)
Politie Zeeland
Regionale Ambulancevoorziening Zeeland (RAVZ)
Regionale Brandweer Zeeland
Rijkswaterstaat (waterdistrict)
Stichting Brandweerford 1937
Stichting Doe een Wens
Stichting Historisch Brandweermaterieel
Stichting Small Sail Vlissingen
Stichting Stadstoezicht Vlissingen-Middelburg
Strandbewaking Gemeente Vlissingen
Toyota de Jonge Vlissingen-Goes
Vakblad Incident
Vlaams Loodswezen (B)
Zeekadetkorps Scheldemond

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies