Skip links

Deutsche Sea King helikopter toch nog naar Rescue Vlissingen

17-02-2020

VLISSINGEN – In één dag de hulpverlening presenteren aan het publiek. Dat is waar de organisatie van Rescue Vlissingen achter de schermen al mee begonnen is. De deelnemers van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland stromen dan ook binnen en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Dat het evenement al lang geen lokaal hulpverleningsevenement meer is, dat mag duidelijk zijn.  Het netwerk van Rescue Vlissingen strijkt ver over de Nederlandse grenzen.
Het is geen wonder dat de editie van 2020, op dinsdag 28 juli, groots en internationaal wordt. Dit wordt met de komst van de Duitse Marine bevestigd. Ze zijn aanwezig met de MFG-5: Sea King Mk. 41 helikopter.

Dennis Castel: “Dachten we in 2018 nog dat het de allerlaatste keer was dat onze bezoekers deze militaire helikopter in actie konden zien, blijkt de start in 2020 nu al verrassend te zijn. De Duitsers zijn zo enthousiast over ons evenement dat ze dit niet willen missen!”

De Deutsche Marine MFG-5 Sea King helikopter wordt ingezet voor diverse taken bij de Duitse militaire dienst. Denk hierbij aan zoek- en reddingsacties, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee operaties.

Dat de Deutsche Marine MFG-5 Sea King een bijzondere deelnemer is van Rescue Vlissingen mogen we toch wel zeggen. De helikopter is ruim 22 meter lang, weegt 9.300kg en op zijn top vliegt het toestel maar liefst 136 knopen wat gelijk staat aan 252km/h.

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies