Skip links

Italiaanse politie met supercar naar Rescue Vlissingen!

13-07-2018

VLISSINGEN – Tijdens de jubileumeditie van Rescue Vlissingen in 2016 was het een van de hoogtepunten van de dag, de Lamborghini Gallardo van de Italiaanse Polizia Stradale uit Bologna. Vanwege de grote belangstelling hebben de Italianen besloten om ook deze editie aan Rescue Vlissingen deel te nemen!

De Polizia Stradale, ofwel verkeerspolitie, is een gespecialiseerde politie-eenheid dat onderdeel uitmaakt van de Italiaanse staatspolitie en al ruim 70 jaar actief is langs de snelwegen en belangrijke wegen in de voorsteden. Daar zijn zij onder andere verantwoordelijk voor het waarborgen van de verkeersveiligheid. Hiervoor beschikt men over 12.000 agenten en modern materieel.

 

Sinds vorig jaar beschikt het korps in Bologna over een nieuw voertuig, een Lamborghini Huracán. Deze supercar is de opvolger van de oudere Lamborghini Gallardo die in 2016 bij Rescue Vlissingen te zien was. De Huracán beschikt over een V10 motor met ruim 610 pk en wordt ingezet voor reguliere inzet en bloed- en orgaantransport. Verder is het voertuig uitgerust met optische signalen, een snelheidscamera, communicatiemiddelen, defibrillator en een speciale koelkast voor bloed- en orgaantransport. Naast het korps in Bologna beschikt ook het korps in Rome over deze supercar.

Rescue Vlissingen 2018

Op woensdag 15 augustus zal de Polizia Stradale met twee voertuigen aanwezig zijn waaronder de stoere Lamborghini Huracán. Het is zeer uniek dat deze voertuigen in Nederland te zien zijn! Naast de Italiaanse- en Nederlandse politie zullen er ook politie-eenheden uit België en Duitsland aanwezig zijn!

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies