Skip links

Onderzoeksproject Medical Drone Service naar Rescue Zeeland

14-07-2022

VLISSINGEN – De Medical Drone Service is een gezamenlijk initiatief van de ANWB Medical Air Assistance en PostNL Health. Samen met verschillende (zorg) partners wordt onderzocht hoe drones kunnen bijdragen aan het leveren van gezondheidszorg op de juiste plek en op de juiste tijd. De ambitie van Medical Drone Service is om door inzet van innovatieve mobiliteitsoplossingen bij te dragen aan het toegankelijk en beschikbaar houden van de zorg voor heel Nederland.

 

De drone die gebruikt wordt is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Avy. De drone stijgt verticaal op en eenmaal op hoogte zet de drone de vlucht horizontaal voort. In de drone zit een speciaal compartiment dat geschikt is voor het vervoer van medische goederen. Hiermee blijft de inhoud van het compartiment gedurende het vervoer te allen tijde stabiel.

 

Woordvoerder Dennis Castel: “Het is mooi om te zien dat Rescue Zeeland niet alleen het evenement is van sensatie en spektakel maar ook de plek van innovatie en presentatie. Met de komst van de Medical Drone Service laat de organisatie maar weer zien dat er altijd weer nieuwe ontwikkelingen in de hulpverleningsindustrie zijn.”

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies