Skip links

Rescue Vlissingen: 100.000 man en alles gaat goed

16-08-2018

VLISSINGEN – Honderdduizend mensen op twee kilometer boulevard en er ging de hele dag helemaal niets mis. ,,We zijn heel erg tevreden”, zegt Dennis Castel van Rescue Vlissingen de dag na het drukbezochte evenement. De organisatie had gisteren elke twee uur overleg met de Veiligheidsregio Zeeland. ,,Er is geen incident van betekenis geweest. Ook geen onwelwordingen. Hooguit een verstuikte enkel of schaafwond.”

Bij de politie zijn geen ongeregeldheden gemeld of gesignaleerd. ,,Helemaal niets op of rond de boulevards”, zegt woordvoerder Mireille Aalders. Uit de omroepinstallatie kwamen waarschuwingen voor zakkenrollers, maar aangiftes zijn er vandaag niet binnengekomen.

Of Vlissingen het aankan als het nóg drukker wordt bij Rescue, wordt bekeken bij de komende evaluatie, zegt burgemeester Bas van den Tillaar. ,,De extra parkeermaatregelen hebben goed gefunctioneerd.  Het is de hele dag door ook een komen en gaan. Veel gezinnen met jonge kinderen. Er is, buiten de terrassen, weinig horeca langs de route: dat is anders bij een popfestival.”

 

Telsysteem

 Het bezoekersaantal van boven de 100.000 is afkomstig van het telsysteem City Traffic, dat de gemeente dit voorjaar aankocht. Dat telt op twaalf punten in de stad actieve smartphones. Dat aantal leidt tot een bezoekresultaat volgens een formule die ook factoren meeweegt als mensen zonder smartphone.

De berichten op sociale media over de elfde editie van Rescue Vlissingen zijn bijzonder positief, constateert Castel tevreden. Wel klaagden enkele mensen met  scootmobielen, rollators en rolstoelen dat zij niet door de massa heen raakten. Castel: ,,We kijken naar oplossingen, maar de focus van de organisatie ligt niet bij die doelgroep. We hebben bijzonder weinig geld voor maatregelen. Bijna alle sponsoring is in natura. Eén gezin met een moeder in een rolstoel had tevoren contact met ons opgenomen. Wij hebben hen geadviseerd heel vroeg te komen om dichtbij te kunnen parkeren. Vandaag stuurde de mevrouw bericht dat alles naar tevredenheid is verlopen.”

De toegankelijkheid voor mindervaliden krijgt aandacht bij de evaluatie van Rescue, zegt Van den Tillaar. ,,Maar bij dit soort druktes is toegankelijkheid gewoon moeilijk.”

 

Bussen

Connexxion vervoerde ruim 9.600 mensen in verlengde bussen heen en terug tussen het NS-station en het Stadhuisplein, meldt het vervoersbedrijf. De pendeldienst begon om 9.30 uur, anderhalf uur eerder dan gepland omdat de toeloop al vroeg groot was. Tien kaartverkoopkramen wachtten de auto-, trein- en bootpassagiers op. Daardoor zagen velen het alternatief, de Zonnetrein, over het hoofd, denkt eigenaar Hans Knuijt. ,,Terwijl wij tot bovenaan de Coosje Buskenstraat reden, pal bij de boulevard.” Pas kort voor Rescue was duidelijk dat de trein kon rijden na problemen met de locomotief. Er reden tegen de vierhonderd mensen mee. ,,Minder dan bijvoorbeeld bij het Bevrijdingsfestival. De trein stond ook niet genoemd op de website van Rescue.” Omdat het lang druk bleef op de boulevards, leverde de Zonnetrein pas om 19.00 uur de laatste passagiers af.

Bron: PZC.nl
Foto: 112Journaal

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies