Skip links

Rescue Vlissingen maakt datum bekend evenement schuift nog een jaar door

28-01-2021

VLISSINGEN – Rescue Vlissingen heeft besloten het evenement, dat een jaar doorgeschoven zou worden, nu definitief te plannen voor 17 augustus 2022. Het thema blijft “Hart voor Hulpverlening” en zal in de loop van dit jaar verder worden vorm gegeven.

 

De organisatie van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland was een jaar geleden  reeds in volle gang toen de wereldwijde pandemie uitbrak.
Veel vrijwilligers en deelnemende partijen werden op dat moment ingezet bij de zorg rondom de bestrijding van het corona virus waar zij zich dag en nacht inzetten op alle terreinen waar dat nodig was en helaas nog steeds is.
De organisatie heeft destijds, intensief overlegd met haar vrijwilligers en besloten het evenement te verplaatsen. Waar we toen dachten een datum te kunnen plannen voor 2021 blijken nu nog steeds  veel van onze vrijwilligers intensief betrokken bij de bestrijding van het virus, zodat een evenement organiseren voor dit jaar niet realistisch is.

Stip op de horizon

Waar we het vorig jaar nog hadden over het doorschuiven van het evenement naar 2021, realiseren we ons te meer dat het voor de organisatie van een evenement van deze omvang onmogelijk is om nu een beroep te doen op de deelnemende partijen.

Wel vinden we het belangrijk om, samen met onze vrijwilligers, deelnemende partijen en sponsoren, die stip op de horizon te zetten. Met die reden zal het grootste hulpverleningsevenement van Nederland worden georganiseerd op woensdag 17 augustus 2022.

 

Hart voor Hulpverlening

Dat het evenement een bijzonder editie gaat worden daar zijn we nu al van overtuigd.

Voorzitter Bert Trommelen: “Er is in het afgelopen jaar veel gebeurt in de maatschappij. We willen na de zomer als organisatie aan de slag om een volwaardig evenement neer te kunnen zetten in 2022 waar liefhebbers, geïnteresseerden en vakbroeders hun hart kunnen ophalen”.

Er is bijzonder veel focus en interesse in de hulpverleningsorganisaties in het algemeen ontstaan. Nieuwsgierigheid, bewondering en respect. Het thema “Hart voor Hulpverlening” zal dan ook gaandeweg naar het evenement meer vorm krijgen. Hoe dat er gaat uitzien?
Dat blijft nog even een verrassing.

Luister hier het interview met Omroep Zeeland

Woordvoerder Dennis Castel: “Vanzelfsprekend mag de bezoeker in 2022 weer verwachten dat we een spectaculair evenement organiseren die haar weerga niet kent. Een evenement wat in het teken staat van zien, doen én beleven. Hier moet je bij zijn!”

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies