Skip links

SAR helikopter van Bristow Group voor het eerst naar Rescue Vlissingen

10-08-2018

VLISSINGEN – Volgende week, woensdag 15 augustus, start alweer de 11de editie van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, Rescue Vlissingen. Dat de bijna 180 deelnemers al lang niet meer uit Nederland alleen komen bevestigd de komst vandaag met een SAR helikopter van de Britse Bristow Group.

De bevestiging uit het Verenigd Koninkrijk is een fantastische hekkensluiter van het overvolle programma deze dag. Bristow Group is de toonaangevende leverancier van industriële luchtvaartdiensten met helikoptertransport, zoek- en reddingsacties (SAR) en ondersteunende diensten voor vliegtuigen aan overheids- en civiele organisaties over de hele wereld. Bristow, met hoofdkantoor in Houston, Texas, heeft grote activiteiten in de Noordzee, Nigeria, de Amerikaanse Golf van Mexico en in de meeste andere grote offshore olie- en gas producerende regio’s van de wereld, waaronder Australië, Brazilië, Canada, Rusland en Trinidad. Bristow verleent Search & Rescue (SAR) diensten aan de particuliere sector over de hele wereld en aan de publieke sector voor heel het Verenigd Koninkrijk namens het Maritiem en Kustwachtagentschap.

Tijdens Rescue Vlissingen zal Bristow deelnemen aan één van de vele demonstraties met een AugustaWestland (AW189) helikopter. Hiermee zal het toestel een reddingsdemonstratie verzorgen boven de Westerschelde voor de kust van Vlissingen.

Deze demonstratie is nog niet eerder vertoont tijdens Rescue Vlissingen.

Woordvoerder van de organisatie, Dennis Castel; “Dat we zo’n helikopterdemonstratie mogen toevoegen aan ons overvolle programma is een kers op de taart voor de hele organisatie. We zijn dan ook blij dat we deze prachtige helikopter mogen laten zien aan de vele duizenden bezoekers die ons evenement op woensdag 15 augustus komen bezoeken.”

Naast de Bristow Group is tijdens Rescue Vlissingen ook een grote stuntshow van The Global Stars onder leiding van Mark Jefferies uit Engeland te zien. Deze show zal plaatsvinden rond de klok van 15 uur.

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies