Skip links
#rescuezeeland

Brandweervereniging Druten

Het idee kwam in 1996 om onze oude Austin FT 105 terug te kopen om op te knappen. We zijn toen met een aantal korpsleden naar de brandweerauto gaan kijken. Al gauw bleek de wagen grotendeels in slechte toestand te verkeren. We zijn op zoek gegaan naar een vergelijkbare wagen van ongeveer dezelfde leeftijd

Een collega brandweerman die bij de post werkte zag een dorp verderop in een weiland een oude Ford F600 staan. Hij heeft dit bij de groep gemeld en we zijn gaan kijken. We werden het meteen eens met de eigenaar.

De Ford werd naar de oude kazerne in Druten gesleept in augustus 1996.

Heel snel werd de Ford gedemonteerd door een groot aantal korpsleden. Alle delen werden netjes opgeborgen.

Inmiddels is het april 1997. We kunnen beginnen met het plaatwerk.

In mei 1997 werd gewerkt aan de revisie van de motor.

In december 1997 kon het chassis worden gestraald en in de coating worden gespoten.

In 1998 is begonnen met het nieuwe plaatwerk.

In maart 1998 was de motor totaal gereviseerd. Daarna kon de bouw van de motor worden gedaan en natuurlijk even proefdraaien. Maar er was nog veel werk aan de carrosserie opbouw en inbouw van de wagen.

In totaal is er ongeveer 13 jaar aan de wagen gewerkt tot eind 2009. Toen kwam nog de afwerking, de logo’s, sierlijsten en emblemen.

Op 24 april 2010 gaf de burgemeester een toespraak in de nieuwe brandweerkazerne en werd de Ford F600 aan het publiek onthuld. Ook kregen we deze dag de originele zij-emblemen terug van de vrijwillige brandweer van Zeeland.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies