Skip links
#rescuezeeland

Feuerwehr Wesel Löschzug Ginderich

De brandweer Wesel is actief langs de Rijn in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

In de stad Wesel zijn ongeveer 65.000 inwoners woonachtig. De brandweer is verantwoordelijk voor zowel brandbestrijding als de (medische) hulpverlening. Om die reden vallen ook ook de ambulancedienst onder hen.

De brandweer van Wesel heeft een 24/7 bezetting en beschikt over 5 posten; Stadtmitte, Obrighoven, Bislich, Büderich en Ginderich.

Op de hoofdpost in Wesel beschikt men over de volgende voertuigen: HLF 20, telescopische mast, Rüstwagen, evenals speciale voertuigen, GW-Log, GW-Mess, GW-G, GW-bos en voor de Rijn een blusboot.

De post Stadtmitte beschikt over de volgende voertuigen: TLF 4000, HLF 20 en LF 16-12, MZB en een DLK. De posten Obrighoven, Bislich, Büderich en Ginderich zijn elk uitgerust met een HLF of TLF, een LF 10-6 en een MTF. Daarnaast beschikt de post Bislich nog over een grote multifunctionele boot en in Gutterich zijn een waterscooter en een quad gestationeerd.

In 2014 nam de Brandweer Wesel voor het eerst deel aan Rescue Vlissingen. Dit jaar zijn zij aanwezig met een HFL20 van de firma Rosenbauer (deze komt in mei 2018 in dienst), een waterscooter, een / twee quads en een ambulance.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies