Skip links
#rescuezeeland

Witte Kruis Huisartsenvervoer

Witte Kruis is tot het uiterste gedreven om de kansen op een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven te vergroten. Door de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Op de plek waar het nodig is. Op de momenten waarop het telt. Wij zijn ‘driven by care’.
Bij ons werken professionals met passie, die zich inzetten voor ambulancezorg, huisartsenvervoer, opleidingen (ACM) en hulpverlening bij evenementen. Daarnaast focust Witte Kruis continu op innovatie vanuit onze gedrevenheid om de beste mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen.

Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief! De organisatie verleent ambulancezorg in vijf regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s) in Nederland. Dit zijn:

RAV Haaglanden (HGL),
RAV Kennemerland (KEN),
RAV Noord-Holland Noord (NHN),
RAV Noord- en Oost Gelderland (NOG),
RAV Zeeland (ZLD).

De totale organisatie bestaat uit ruim 810 medewerkers en 174 voertuigen. In de zes regio’s waarbinnen Witte Kruis actief is, wonen circa 4 miljoen mensen. Vanuit 34 ambulanceposten kunnen dag en nacht ruim 90 ambulances en Rapid Responders uitrijden om patiënten te vervoeren in die regio’s. Vanuit 13 huisartsenposten (HAP) verspreid over de gebieden Zeeland, Haaglanden en Friesland kunnen 19 voertuigen uitrijden om huisartsen te vervoeren.
Wij bieden hoogwaardige zorg aan al onze patiënten. Dat doen wij niet alleen, maar in samenwerking met onze partners in ziekenhuizen, huisartspraktijken, meldkamers, GGZ-instellingen, verloskundige praktijken en GGD’s. Wij werken intensief samen om kwaliteit te waarborgen in de zorgverlening aan onze patiënten. De veiligheid en het belang van de patiënt staan hierbij centraal.

Missie
Witte Kruis is tot het uiterste gedreven om mensen met een urgente zorgvraag te helpen. Dit doen we door de best mogelijke spoedzorg* en veiligheid, zo dicht mogelijk bij de patiënt, te leveren of ervoor te zorgen dat het geleverd kan worden.

*Onder spoedzorg wordt zowel acute zorg, als zorg met een beperkt tijdslimiet (binnen enkele uren), verstaan.

Visie
Witte Kruis wil dé toonaangevende organisatie voor spoedzorg zijn. Dit uit zich in de zorgverlening richting patiënt, samenwerking met ketenpartners, doelmatigheid en werkgeverschap. Hierdoor is Witte Kruis de preferente uitvoerder of samenwerkingspartner en in staat om verdere schaalvergroting te realiseren.

Dochterondernemingen
Witte Kruis is actief in de gehele zorgketen. Naast ambulancezorg verzorgen wij ook huisartsenvervoer in Zeeland, Haaglanden en Friesland, bieden met ACM innovatieve opleidingen aan en met Hartveilig Wonen unieke burgerhulpverlening.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website gebruikt cookies