Skip links
#rescuezeeland

ANWB Medical Air Assistance

De ANWB Medical Air Assistance (MAA) is met meer dan 8.000 vluchten per jaar dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland. De MAA vliegt voor vier traumacentra, de Regionale Ambulance voorziening Fryslân, voor (semi)overheden en voor evenementenorganisaties; zeven dagen per week, 24 uur per dag. De medewerkers zijn goed opgeleid, betrokken en geïnspireerd.

De ANWB MAA opereert met twee typen helikopters. De Airbus Helikopters EC-135 wordt ingezet als traumahelikopter en de Airbus Helikopters H145 helikopter als ambulancehelikopter.

Er worden vier EC-135 helikopters ingezet als traumahelikopter, de vijfde is een reservehelikopter. Elke helikopter heeft dagelijks onderhoud nodig en één of meerdere keren per jaar een grote onderhoudsbeurt die wel een aantal weken duurt. Gedurende die tijd wordt de reservehelikopter ingezet. Een Airbus Helicopters  H145 helikopter wordt ingezet als ambulancehelikopter voor de Waddeneilanden. Tijdens groot onderhoud wordt de H145 reservehelikopter ingezet.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies