Skip links
#rescuezeeland

Lotus Noord- en Midden Zeeland

Lotus staat voor Landelijke Opleiding tot Uitbeelding van Slachtoffers. Door de oprichting van een gezamenlijke lotusgroep in maart 1963 opgericht door het Oranje Kruis. Het doel van deze organisatie was met name om een platform te ontwikkelen voor alle lotusslachtoffers . De bedoeling van dit platform was vooral om eenheid te creëren in het lotusoptreden, kennis en vaardigheden uitbreiden en verdiepen, medewerking verlenen bij opleidingen voor nieuwe lotusslachtoffers en toentertijd ook EHBO cursussen, examens en oefeningen voor de hulpverleningsdiensten.

Op 18 november 1971 werd Lotuskring Noord- en Midden Zeeland een feit. De doelen van de lotuskring nummer 19 waren hetzelfde als de doelen die gesteld werden door het Oranje Kruis in 1963. De doelen anno 2012 zijn wel iets aangepast aan het huidige tijdperk. Terwijl de oude doelen nog steeds als een fundering zijn voor de lotuskring. Zo creëren wij nog steeds een eenheid voor de regio Noord- en Midden Zeeland. Ook verdiepen wij onze kennis en breidden wij deze zo nodig uit met nieuwe technieken, letsel en noem maar op.

Toch zijn er een aantal dingen bijgekomen om het niveau van een lotusslachtoffer op peil te houden. Zo is er tijdens herhalingslessen altijd ruimte om te acteren, grimeren ensceneren en het ontwerpen van ongevalsituaties. Goed om te weten is dat wij altijd één keer in de twee weken op een woensdagavond een zogenaamde ‘herhalingsles’ organiseren. Het is dus goed om als vereniging of bedrijf van te voren te overleggen of het mogelijk is om lotusslachtoffers aan te vragen voor een bepaalde woensdagavond.

Uiteraard bestaat de Lotuskring Noord- en Midden Zeeland uit een aantal mensen. Op dit moment hebben wij het geluk om met 35 leden uw aanvragen te voldoen. Deze mensen stellen hun vrije tijd ter beschikking om andere mensen te helpen, te leren om te gaan met slachtoffers.

Schakel tussen alle leden is natuurlijk de kring. Maar een kring heeft wel leden nodig. Het is dus mogelijk om lid te worden van onze kring. Wel zitten er een aantal eisen aan vast. Zo moet je ouder zijn dan 18 jaar en ook in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma. Als je aan deze twee voorwaarden voldoet kan je in principe starten met de opleiding.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website gebruikt cookies