Skip links
#rescuezeeland

Belastingdienst Douane

Waar kom je de Douane tegen?
De meeste mensen komen de Douane tegen bij de vliegvelden als ze op vakantie gaan. Maar ook in de havens van Rotterdam en Amsterdam kom je ze tegen. Eigenlijk kom je overal tegen waar mensen goederen het land in en uit kunnen brengen. Je zou kunnen zeggen dat de Douane eigenlijk een soort grenspolitie is.

Wat doet de Douane?
De Douane controleert alle goederen die het land in- uit- en doorgevoerd worden. Dat kan iets zijn dat je op vakantie hebt gekocht, maar dat kan ook b.v. een container bananen zijn of een vrachtauto met bloembollen. Als er iets wordt doorgevoerd wil dat zeggen dat het niet voor ons land maar voor een ander land bestemd is.b.v. een lading bananen die van Costa-Rica op weg is naar Duitsland. Die lading maakt eerst een tussenstop in de haven Rotterdam daarna gaat hij door naar Duitsland, dus komen ze door Nederland.

Hoe herken je de Douane?
douane

Mensen die bij Douane weken dragen meestal een uniform. Ze dragen nu nog een groen/grijze broek , een wit hemd, een gestreepte das en een groene jas. In de toekomst krijgen ze een nieuw uniform.( volgend jaar 2005). Dat wordt: een zwarte broek,een licht grijs hemd,een donker groen/grijze das en een donkergroen/zwarte jas.

Wist je dat de Douane niet je paspoort controleert maar dat de Marechaussee dat doet.De Douane doet allen de controle van de goederen.!!!! Dat wil zeggen je koffers bij het vliegveld.b.v.

De Douane heeft veel verschillende taken maar ik wil het alleen over smokkelen hebben.

Tijdens Rescue Zeeland is de Belastingdienst / Douane aanwezig met een stand waar informatie te vinden is over de diensten van de Belastingdienst / Douane en te zien is welke verboden goederen ons land zijn ingenomen. Denk hierbij o.a. aan verboden dieren.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies