Skip links
#rescuezeeland

Koninklijke Marechaussee (Landelijk Tactisch Commando)

De YPR-765 KMar is een YPR-765-PRCO (pantserrupscommando) die speciaal is aangepast voor politietaken en crowd and riot control.

Aan de voorzijde kan een dozerblad worden gemonteerd voor het ruimen van obstakels, of een ram voor het bestormen van gebouwen. Het dozerblad met ophanging weegt 1 ton, het gewicht van de ram is ongeveer 250 kilo. De marechaussee heeft 5 dozerbladen.

Blauw

De KMar-uitvoering is blauw geschilderd en mist de ‘boeggolfkeerplaat’ die bij de andere uitvoeringen werd gebruikt bij amfibisch gebruik. De YPR is standaard amfibisch, alleen niet met dozerblad of ram.

Bij de achterklep is een speciale ijzeren stang gemonteerd. Deze zorgt ervoor dat de achterklep in geopende toestand horizontaal blijft staan en de YPR met geopende achterklep toch kan blijven rijden. De KMar-versie kan worden voorzien van een 7.62mm-mitrailleur, maar alleen in opdracht van de minister.

Bestormen gekaapt vliegtuig

De YPR-765 KMar kan bij een vliegtuigkaping worden omgebouwd tot YPR-765-AAV (aircraft assault vehicle). Deze is voorzien van een trap zodat antiterreureenheden een vliegtuig snel kunnen bestormen.

Tijdens Rescue Zeeland kunt u dit unieke voertuig van dichtbij bekijken!

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies