Skip links
#rescuevlissingen

Magirus Deutz S3500 BW200

Deze Magirus Deutz S3500 BW200 gereedschapswagen uit 1952 is van de voormalige BB (Bescherming Bevolking) en de KMC (Korps Mobile Colonne). De BB is opgericht in 1952 en opgeheven in 1985. Ze hadden tot doel de bevolking te beschermen bij een Oorlog, nucleaire ramp, of een andere catastrofe. Deze taken zijn in 1985 overgenomen door de GGD en de brandweer. In Nederland stonden op diverse plaatsen van deze voertuigen gestald voor een eventuele inzet. Ze zijn in 1953 gebruikt om in Zeeland de polders leeg te pompen na de watersnood. Daar zijn de voertuigen gebruikt die er een pomp voor ophadden en met lossen aanhanger pompen. Daarna zijn ze alleen gebruikt voor oefeningen.

Dit voertuig had in de achterzijde een rolluik wat de ingang van het voertuig was, door het verhoogde middendeel kon je over de gehele lengte staan. Links en rechts was een werkbank en wat rekken waar gereedschappen e.d. In lagen die bij een inzet eventueel nodig waren. Op het dak lag nog een grote driepoot en slangenrekken waarmee hij zuigslagen kon vervoeren voor de andere wagens met een waterpomp er op.

Er is destijds voor een Magirus met luchtgekoelde motor gekozen omdat toen de snelste vrachtwagen was en omzet er geen koelvloeistof opzat die eventueel zou kunnen bevriezen In 1985 – 1986 zijn deze voertuigen via de Domeinen verkocht en in privé bezit gekomen. De meesten zijn inmiddels verbouwd voor andere doeleinden. Van de 450 stuks in diverse uitvoeringen die er in 1952 zijn aangeschaft rijden er nu denkelijk nog ruim 200.

Er is een grote verzameling artikelen van de BB, KMC en de LBD, bij goed weer zal de deelnemer een deel daarvan meenemen en exposeren bij het voertuig.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website gebruikt cookies