Skip links
#rescuevlissingen

Politie (Mobiele Eenheid)

De Mobiele Eenheid (ME) heeft als primaire taak verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te bestrijden. Bij voetbalwedstrijden of demonstraties ziet u de ME vaak op straat. Alle medewerkers van de ME verrichten dagelijks normaal politiewerk. ME’er zijn is dus een nevenfunctie.

Binnen de ME bestaan meerdere specialistische onderdelen, zoals de Aanhoudingseenheid (AE). Medewerkers van de AE isoleren en arresteren tijdens een ME-actie de grootste raddraaiers uit groepen. Zij dragen op dat moment geen uniform. Ook politieruiters en de hondenbrigade doen soms mee aan ME-acties. In speciale gevallen doet de ME een beroep op traangasschutters, hoogwerkers, shovels, gepantserde rupsvoertuigen (van de Koninklijke Marechaussee), hondengeleiders en waterwerpers.

De kracht van de ME zit in het optrekken als groep. De eenheid voert snel en zelfstandig opdrachten uit. Iedere ME’er krijgt een speciale opleiding van vier weken bij het Politie Instituut Openbare orde en Gevaarzetting. Binnen de opleiding is het groepsbelang, het werken als een eenheid, belangrijk. Vervolgens volgen de ME’ers twee keer per jaar een voortgezette opleiding. Zij zijn verplicht om minimaal veertig uur per jaar te oefenen.

Tijdens Rescue Vlissingen zal de ME aanwezig zijn met twee voertuigen waaronder het splinternieuwe ME voertuig. Daarnaast zal ook de ME van de Koninklijke Marechaussee aanwezig zijn met een ME-bus en een YPR-rupsvoertuig.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website gebruikt cookies