Skip links
#rescuevlissingen

Politie (VOA)

VOA staat voor verkeersongevallenanalyse en onderzoekt de oorzaak en toedracht van verkeersongevallen. Voor ongevallenanalyse hebben de VOA-teams gecertificeerde specialisten die forensisch ongevallenonderzoek uitvoeren. Zij beschikken over specifieke technische middelen om een ongeval te kunnen onderzoeken.

Daarvoor beschikt de VOA over specialistisch materieel zoals voertuigen waarin vele hulpmiddelen zitten om in een later stadium onderzoek te kunnen doen naar de exacte oorzaak en toedracht van een ongeval. Hiervoor wordt op de plaats ongeval relevante informatie vastgelegd. Het gaat hierbij onder andere om remsporen, krassporen, voertuig- en slachtofferposities. Deze worden gemarkeerd met spuitverf of krijt. De ongevalsplaats wordt daarna fotogrammetrisch vastgelegd en of ingemeten. Hiervoor beschikt het voertuig o.a. over een uitschuifbare mast met daarop een camera.

Ieder van de 10 regionale eenheden van de Nationale Politie beschikt over een of meerdere VOA-teams. Tijdens Rescue Vlissingen zal een voertuig van de regionale eenheid Zeeland – West-Brabant aanwezig zijn.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website gebruikt cookies