Skip links
#rescuezeeland

Stichting Zeilen van Vrijheid

Tour De Ambulance is een voertuig met de verhalen van massa’s: doktoren, reddingswerkers, eerstehulpverleners en burgers die het slachtoffer werden van de Russische oorlogsmisdaden sinds 24 februari 2022 – het begin van de grootschalige invasie van Oekraïne. Het vertegenwoordigt ook de verschrikkingen die worden doorstaan ​​door degenen die overleven, geconfronteerd met constante verstoringen van alle infrastructuur die het mogelijk maakt om waardig te leven.

Ons doel is om vertegenwoordiging en een stem te geven aan deze mensen, wier levens vaak abstracties worden tegen de achtergrond van oorlog. De pijn van elk is zo grimmig en onontkoombaar als de kogelafdrukken op deze ambulance.

Een beschoten ambulance uit de regio Kharkiv in Oekraïne vormt het hart van Tour De Ambulance. Op 2 september 2022 meldden lokale autoriteiten van de regio Kharkiv dat het beschadigd was door de beschietingen van een lokale medische buitenpost door Rusland. Verschillende ambulances werden vernield en medische voorzieningen werden zwaar beschadigd, waardoor lokale bewoners geen toegang hadden tot medische zorg.

Deze ambulance maakte een lange reis door het door oorlog verscheurde Oekraïne en Europa om een ​​symbool te worden van wat er nu en elke dag in Oekraïne gebeurt het afgelopen jaar.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies