Skip links
#rescuezeeland

Stichting Veluwse Wens Ambulance

Ons doel is het aanbieden van comfortabel en professioneel vervoer voor mensen in een (pre)terminaal stadium en voor ernstig chronisch zieken welke bedlegerig zijn met indicatie ambulancevervoer. Dit vervoer bieden wij aan ten aanzien van een bepaalde wens of behoefte. In 2014 is de stichting opgericht. Het idee voor deze stichting is ontstaan vanuit onze voorzitter en ons algemeen bestuurslid. Zij hebben van dichtbij, zowel werk als privé, ervaren hoe belangrijk het voor deze beide groepen is om nog naar buiten te kunnen, om een lang gekoesterde wens in vervulling te zien gaan. De stichting is dan ook een groot succes. Wij hebben al een groot aantal wensritten mogen uitvoeren, samen met de grote groep enthousiaste, professionele vrijwilligers. Want ook zonder hen kunnen wij deze wensen niet uitvoeren.

WAT DOEN WIJ?
Voor het vervullen van die ene wens kan de inzet van een wensambulance zo belangrijk zijn! Vanuit die gedachte probeert Stichting Veluwse Wens Ambulance iets te betekenen voor de mensen die in hun (pré)terminale fase van hun leven zijn of door hun chronische ziekte afhankelijk zijn van liggend vervoer. “Nog een keer het ouderlijk huis zien” of “De trouwerij van mijn kleinzoon bezoeken”… Het zijn voorbeelden van wensen die de zieke medemens nog kan hebben.

Kent u of bent u iemand die zich herkent in het bovenstaande? Wij helpen u graag bij de vervulling van uw wens! U kunt een wensaanvraag indienen via het aanvraagformulier voor de wensen. Op de dag van de wensvervulling zult u worden begeleid door een verpleegkundige of verzorgende IG en een chauffeur. Er kan ook nog een familielid, vriend, kennis of verzorger mee met de ambulance.

SAMENWERKENDE WENS AMBULANCES
Stichting Veluwse Wens Ambulance maakt ook deel uit van de “Samenwerkende Wens Ambulances’ en laat wensen in vervulling gaan van mensen die wonen in de provincies Gelderland, Utrecht, Flevoland en omgeving Zwolle.

Bijna alle stichtingen die wens vervoer bieden zijn hier lid van. Wilt u dus een aanvraag indienen, maar woont u bijvoorbeeld in Eindhoven? Dan kunt u dit doen bij Wens Ambulance Brabant.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies