Skip links
#rescuezeeland

Ambulance Amsterdam BV

Ambulance Amsterdam is een van de grootste ambulancediensten in Nederland. Samen verzorgen we ongeveer 130.000 ambulanceritten per jaar. Wij zijn werkzaam in 3 regio’s: Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Onze meldkamer ambulancezorg neemt alle 112-meldingen en besteld vervoer aanvragen aan voor de regio Amsterdam-Amstelland. Er werken bij Ambulance Amsterdam ruim 600 medewerkers.

 

Wij verzorgen verschillende soorten ambulancezorg:

 • Advanced Life Support (ALS)
  Hoogcomplexe (spoedeisende) ambulancezorg voor alle 112-meldingen.
 • Laag- en middencomplexe ambulancezorg
  Besteld vervoer waarbij een patiënt op medische indicatie, op een gepland tijdstip, vervoerd wordt. Deze collega’s zijn extra gespecialiseerd in het vervoer van mensen met verward gedrag.
 • IC-vervoer
  Speciaal vervoer en begeleiding van IC-patiënten naar ziekenhuizen. Ook leveren we de ambulanceverpleegkundigen die deel uitmaken van het mobiel medisch team (helikopter en auto).
 • Rapid Responder
  Een Rapid Responder is een ambulanceverpleegkundige die solo en zo nodig met spoed, naar een patiënt kan voor een mobiele zorg consult. Een Rapid Responder vervoert geen patiënten.
 • HART
  Het Hazard Area Response Team (HART) wordt ingezet als er slachtoffers zijn die chemisch of biologisch verontreinigd zijn. Het HART heeft de expertise om deze slachtoffers veilig te vervoeren en/of te ontsmetten.
 • SORT
  Special Operations Response Team (SORT) wordt ingezet bij evenementen en grootschalige geweldsincidenten.

Rapid Responder

De Rapid Responder is een Mercedes Benz Vito Euro6, ingericht door Ultipards. Met deze wagen worden geen patiënten vervoerd. Maar de wagen heeft wel achterin een onderzoeksruimte waar patiënten onderzocht kunnen worden (mobiele zorgconsult). Daarnaast kunnen mensen ook buiten, onder de klep van de auto, worden nagekeken. De auto is wat hoger en iets groter dan de vorige Rapids, hierdoor is er meer overzicht op de weg en is de bestuurder zelf ook beter zichtbaar.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies