Skip links
#rescuezeeland

Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

MCHZ is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten in een hyperbare kamer, door toediening van 100% zuurstof onder overdruk via een mondkapje. Een aantal indicaties komen in aanmerking voor behandeling met hyperbare zuurstof.
Als eerste noemen we late radiatieschade: dit zijn klachten die enige tijd na de radiotherapie ontstaan. U kunt bijvoorbeeld denken aan pijnlijke verhardingen onder de huid, pijnlijke armbeweging en lymfoedeem (na borsttumor), slikklachten, verminderde speekselproduktie en bijna geen smaak meer hebben (na tumor in hoofd/halsgebied), veel aandrang om te plassen vooral tijdens de nacht, pijnklachten in bekkenbodem tijdens het zitten, bloed bij het plassen/bij de ontlasting (na tumor van prostaat, blaas, baarmoeder).
Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het behandelen van complexe wonden aan de voet(en) van patiënten met Diabetes Mellitus.
Verder wordt deze therapie ook vaak toegepast bij acute weefselschade bijvoorbeeld na een (bedrijfs)ongeval of trauma.
Tenslotte kunnen ernstige infecties of vergiftigingen (o.a. CO-vergiftiging) veel baat hebben bij deze therapie.

Wij kennen geen wachtlijsten. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met onze arts voor een intakegesprek om uitleg te krijgen over deze therapie. Mocht blijken dat u hiervoor in aanmerking zou kunnen komen, dan zal onze arts altijd eerst met uw behandelend arts contact opnemen voor goed overleg.

Het team van MCHZ is 24/7 paraat en behandelt ook duikslachtoffers voor decompressieziekte met hyperbare zuurstoftherapie, melding via 112 en opname via de SEH van het ADRZ.

MCHZ is gecertificeerd volgens het ZKN keurmerk en voldoet daarmee aan de strikte criteria op het gebied van patiëntenzorg en bedrijfsvoering.
Onderdeel van het ZKN keurmerk is het VMS certificaat voor een goed functionerend Veiligheids Management Systeem.

MCHZ heeft contracten met de 4 grote zorgverzekeraars CZ, Zilveren Kruis, VGZ en Menzis en alle hieraan gerelateerde maatschappijen en labels.

Initiatiefnemer en oprichter van MCHZ, T.P. van Rees Vellinga MD, is als arts hyperbare geneeskunde de deskundige op dit gebied.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies