Skip links
#rescuezeeland

ProRail Incidentenbestrijding (ICB)

De Incidentenbestrijding (ICB) van ProRail komt in actie bij incidenten op het spoor. Onze ICB’ers zorgen ervoor dat het spoor na een incident zo snel mogelijk wordt vrijgemaakt. ICB beschikt over speciaal uitgeruste voertuigen, waarmee zij op moeilijk bereikbare plekken op het spoor kunnen komen. Ook zijn ze getraind in de omgang met gevaarlijke stoffen.

Afhandeling incidenten

Bij de afhandeling van incidenten werken onze ICB’ers samen met andere partijen. Bijvoorbeeld met de vervoerder, die reizigers van een gestrande trein opvangt. Met de brandweer, als er brand is uitgebroken. Of met spooraannemers die eventuele schade aan het spoor moeten repareren.

Daarnaast neemt ICB maatregelen om de veiligheid van reizigers, treinpersoneel, omwonenden en hulpverleners te garanderen. Een groot aantal incidentenbestrijders is ook buitengewoon opsporingsambtenaar. Zij zijn bevoegd om actief op te treden tegen vandalen, koperdieven of spoorlopers.

Dag en nacht paraat

Onze incidentenbestrijders staan dag en nacht paraat en zijn georganiseerd in vier regionale eenheden. Bovendien zijn er zes uitruklocaties, verspreid over Nederland. Hierdoor kunnen ICB’ers overal snel ter plaatse zijn. Incidentenbestrijding komt in actie na melding van een incident bij ons controlecentrum.

Tijdens Rescue Zeeland zal ProRail Incidentbestrijding aanwezig zijn met een informatiestand en diverse voertuigen.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies