Skip links
#rescuezeeland

PR stand MUG-Heli Brugge

De MUG-Helikopter van West-Vlaanderen is de vijfde grootste MUG-dienst in een provincie die ongeveer 10 MUG-diensten via de weg kent. Indrukwekkend hé?

Wetende dat de MUG-Helikopter 7 dagen of 7 permanent beschikbaar is tussen zonsopgang en zonsondergang en jaarlijks gemiddeld 40 extra levens redt, is de MUG-Heli dus zeker en vast niet te verwaarlozen. Integendeel!

Wanneer je je in een noodsituatie bevindt, kan je bellen naar het Hulpcentrum 112. Op basis van de informatie – zoals locatie, soort ongeval en of er gewonden zijn – die je doorgeeft, wordt gekeken welke MUG-dienst er zo snel mogelijk ter plaatse kan komen. Zo wordt de MUG-Heli voornamelijk ingezet in landelijke en verafgelegen locaties, die via de weg moeilijker te bereiken zijn.

Op andere locaties wordt de MUG-Helikopter vooral ingezet wanneer de MUG-dienst van de desbetreffende locatie reeds opgeroepen is of wanneer een tweede MUG-dienst noodzakelijk is. De MUG-Heli vervangt de hulp langs de weg dus niet, maar springt bij waar nodig om mensenlevens te redden.

Van zodra de MUG-Heli ter plaatse is, wordt de eerste hulp toegediend en de patiënt naar het geschikte en dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies