Skip links
#rescuezeeland

Strandwacht Gemeente Vlissingen

Stranden
Heerlijk, een dagje op het strand! En een strand in de stad, dat maakt Vlissingen zo uniek! U loopt zo vanuit de stad over de boulevard het strand op. U kunt kiezen uit 6 stranden: het Badstrand, Nollestrand, Duinstrand, Westduin, Ritthem en het Kalootstrand. Op het Vlissingse strand wappert de Blauwe Vlag. Langs de gehele kustlijn vindt u strandpaviljoens.

Boulevard
Langs het Badstrand ligt de 2 kilometer lange boulevard. Hier treft u terrassen die uitkijken over zee, hotels, diverse restaurants, hedendaagse kunst en imponerende beelden van stoere zeehelden. De boulevard van Vlissingen is bij uitstek de plek om te flaneren, uit te waaien en te genieten van het prachtige uitzicht.

Rondje boulevard
Van 1 mei tot en met 1 oktober 2017 is de Vlissingse boulevard op zon- en feestdagen tussen 13.00-17.00 uur afgesloten voor autoverkeer.

Blauwe vlag
De Vlissingse stranden zijn in 2017 voor de 14e keer op rij onderscheiden met een Blauwe Vlag. Dit is een internationale milieu-onderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aantonen schoon en veilig te zijn.

Strandwacht
Op de stranden van Vlissingen zijn het hele strandseizoen strandwachten aanwezig voor advies en hulp. Zij zijn herkenbaar aan hun gele shirt en rode broek. De hoofdpost van de strandwacht staat op de Nolledijk, bereikbaar via telefoonnummer (0118) 41 98 08. Op strand Westduin is naast paviljoen Piet Hein ook een strandpost. Voor kinderen zijn gratis polsbandjes verkrijgbaar bij de strandposten, waarop u uw mobiele nummer kunt vermelden.

Bezoek website

Bekijk ook een van de andere deelnemers

Deze website maakt gebruik van hulpverlenende cookies